Duogolf

bekijkons2 icon facebook 32 icon twitter 32

2018-Subpag.afb.4.jpg

Onze sponsoren van 2018:

Golftrips.nu 1200

W A G transp

Profiel foto 2017 Facebook

Duogolf Teutoburgerwald Carrousel 2018

NIEUW(!) in ons programma is de Duogolf Teutoburgerwald Carrousel

Op onze mini enquête aan de 48 deelnemers van de Münsterland Carrousel 2017 is ruim gereageerd op de vraag "weer een Münsterland Carrousel of toch liever golfen in een nieuw (golf) gebied om weer nieuwe golfbanen te ontdekken" wer vrijwel unaniem gekozen voor een nieuw gebied, al maakte het voor een aantal niet uit waar, men zou toch gaan inschrijven!

Het is dus de Duogolf Teutoburgerwald Carrousel geworden en weer op bijna dezelfde data als de Münsterland Carrousel van 2017.
Het wordt nu 16, 17 en 18 augustus 2018.

Eenvoudig was dat niet, Duitse golfbanen leggen n.l. vaak alles stil rond kerst en oud-en nieuw en zijn daarom soms niet bereikbaar en/of hebben hun clubwedstrijdprogramma nog niet klaar. Gelukkig waren de clubs deze week bereikbaar en is het ons gelukt om 3 werkelijk prachtige golfbanen te kunnen reserveren!

Toen begon het zoeken naar een hotel, dat was misschien nog wel moeilijker dan het reserveren van de golfbanen. In de 1e plaats moet “ons hotel" over voldoende kamers beschikken en niet al te ver van de golfbanen waarop gespeeld wordt.
Daarnaast is het ook belangrijk dat het betaalbaar blijft. Na het aanvragen van tal van offertes zijn we uitgekomen op een hotel midden in Bad Salzuflen aan de voet van het Teutoburgerwald.

Bad Salzuflen is een kuuroord waar alles om gezondheid en welbevinden draait. Uitgestrekte parken, schitterende huizen in de stijl van de Weser renaissance en een bruisende binnenstad met kleine boetiekjes en cafés nodigen uit tot een ontspannen verblijf.

Maar liefst 9 borrelende bronnen met heilzaam zouthoudend bronwater zorgen voor gezonde energie voor lichaam en geest.
Niet voor niets behoort Bad Salzuflen tot de populairste kuuroorden van Duitsland.


Het is hotel, restaurant Armenius geworden, zoals gezegd midden
in het kuuroord Bad Salzuflen.

Dit historische hotel in de oude binnenstad van Bad Salzuflen biedt een gratis spacentrum.
Het beschikt ook over een restaurant met een lichte serre, 3 terrassen en een bar. Alle kamers en suites van het Hotel Arminius hebben een zithoek met kabel-tv en bieden uitzicht op de middeleeuwse gebouwen, straten en pleinen.
De spa van het hotel biedt schoonheidsbehandelingen en massages. Badjassen zijn op verzoek beschikbaar.

Het rookvrije Hotel Arminius ligt op 10 minuten lopen van het treinstation van Bad Salzuflen en op 10 minuten rijden van de snelweg A2.
Volgens onafhankelijke beoordelingen van gasten is dit hun favoriete buurt van Bad Salzuflen. Deze accommodatie heeft ook een van de best beoordeelde locaties in Bad Salzuflen!
Gasten geven het een hogere score dan aan andere accommodaties in de buurt. Stellen kunnen vooral de locatie waarderen — ze gaven een score van 9,3 voor een reis voor twee.

Deze accommodatie scoort ook het beste op prijs/kwaliteitverhouding in Bad Salzuflen! Gasten krijgen meer voor hun geld ten opzichte van andere accommodaties in deze stad.

Wil je meer foto's zien kijk dan op Google Maps, klik daarvoor HIER.


DAN DE GOLFBANEN

Eerste dag, donderdag 16 augustus 2018:

Dan spelen we op Senne Golfclub Gut Welschof te Stukenbrock , deze golfbaan ligt op 30 minuten van ons hotel Armenius .

"HET GOLFER'S PARADIJS IN HET LAND VAN HERMANN"
Dat schrijft de golfclub op hun website, genoemd naar „het Hermannsdenkmal“, een herinnering aan de Slag bij het Teutoburgerwoud in het jaar 9 na Christus. ( Lees de geschiedenis en klik HIER)
Omgeven door natuurlijk landschap van de Senne, in een ideaal dradenkruis tussen Bielefeld, Gütersloh, Detmold en Paderborn, de Senne golfbaan Gut Welschof in Stukenbrock.

Het feit dat hier in de meest positieve zin "de golfbaan op zand gebouwd is", is dat de baan, voor zover het weer het toelaat, het hele jaar op voornamelijk op zomer Greens gespeeld kan worden.
De historische sfeer van het Hof Welschof, evenals het natuurlijke Sennelandschap met heide, dennen en berken bossen, vormen de ongerepte achtergrond van een 18-holes golfbaan, die zelfs naar internationale maatstaven wordt beschouwd als buitengewoon.

" INGEVOEGD IN DE NATUUR"
Geen van de 18 holes is gelijk!
Gelegen aan de westelijke voet van het Teutoburgerwoud, onder het toeziend oog van „het Hermannsdenkmal“, wordt golfers de historisch traditionele Westfaalse gastvrijheid aangeboden.

De par 72 golfbaan is gelegen op een landschappelijk zeer gevarieerd gebied met aangename hoogteverschillen en rondom omgeven met een prachtig bos landschap. Vooral alle 10 vijvers liggen op de loer op 10 van de 18 holes waar menig bal in een vijver verdwijnt, ze liggen vaak op driveafstand van „de betere golfer“.
Daarnaast zijn er nog 63 bunkers op strategische plaatsen.


Tweede dag, vrijdag 17 augustus 2018:

We spelen dan op de top baan Lippischer Golfclub in Blomberg-Cappeln op 35 minuten van ons hotel Armenius.

"Golfen in een aangename sfeer"
(Deze golfbaan krijgt de beste Duitse beoordeling van alle golfbanen in de wijde omtrek!)

De Lippischer golfclub is gelegen in de schilderachtige Oost-Westfalen-Lippe tussen het Teutoburgerwoud en het Weser Bergland, in de onmiddellijke nabijheid van Hermann monument en „Externsteinen“(zeer oude en bijzonder gevormde zandstenen rotspartijen).

De parkachtige 18-holes golfbaan is in uitstekende conditie en biedt voor golfers van alle speelsterkten en van jong tot oud een behoorlijke sportieve uitdaging.

Het bomenbestand is uniek met zijn meer dan 60 rassen en soorten. Deze diversiteit creëert een prachtig landschap dat een bijzondere charme aan de golfsport geeft voor alle seizoenen.

Hier geniet je van het comfortabel golfen van zonder vervelende wachttijden op één van de mooiste plaatsen in Noordrijn-Westfalen.
Juist nu Duogolf hier speelt zal de baan in topconditie zijn omdat hier een dag later een regionaal kampioenschap gespeeld wordt!

Hele goede oefenvoorwaarden ook bij wind, slecht weer en duisternis door de vele overdekte afslagplaatsen van moderne drivingrange, evenals de andere ruim opgezette oefen faciliteiten. Beste voorwaarden voor alle sportieve golfers voor een individuele verbetering van hun golfspel.

Naast de sportieve focus is het clubleven van de vriendelijke en gezellige clubleven het centrum van de activiteiten van deze Club.
De infrastructurele randvoorwaarden bieden de mogelijkheid tot bevordering van de communicatie tussen elkaar en versterking van de leden en gasten. Alle medewerkers zijn al jaren trouw aan de Club. Men is trots op continuïteit. Bij alle managers en werknemers komt op de eerste plaats het welkom voelen van leden en gasten en geven hun het gevoel van een kleine vakantie.


Derde dag, zaterdag 18 augustus 2018

Die dag hoeven we niet ver te rijden naar Golf- en Landclub Bad Salzuflen op slechts 11 minuten van ons hotel Armenius.

Op deze baan zal ook de prijsuitreiking plaats vinden van de dagprijzen en de Carrouselwinnaars, vervolgens zal de Teutoburgerwald Carrousel worden afgesloten met een inmiddels traditioneel buffet.

We sluiten af op de bij Leadingcourses best beoordeelde golfbaan (een 8.5!) Golf-en Landclub Bad Salzuflen. Van hier af zit je in no time op de autobaan naar Osnabruck en de Nederlandse grens.

De golf en Landclub Bad Salzuflen werd gebouwd in 1956 door de 1e voorzitter Wilhelm Terberger tot dan zijn 39e nieuwe golfbaan in Duitsland. TERBERGER realiseert samen met enkele clubleden een voor die tijd een erg ongebruikelijk project, want in het oprichtingsjaar waren er in Duitsland maar ongeveer 5.000 golfers op een totaal van 50 golfclubs verspreid over Duitsland.

In zes decennia is de verantwoordelijk bestuurders het steeds weer gelukt de golfclub aan de altijd veranderende de eisen van de golfsport aan te passen.

In de jaren zestig en zeventig ontwikkelde deze club tot één van de meest landschappelijk aantrekkelijke en attractiefste en sportief meest gerenommeerde golfbanen van de regio Ostwestfalen-Lippe, altijd vergezeld van het oorspronkelijke motto "Traditie door vooruitgang". Ook het handschrift van de beroemde golfbaan architect Dr. Bernhard von Limburger zijn nog steeds zichtbaar bij de holes 1 t/m 9. Holes die met zijn gemende bos naadloos in het groeiende landschap van het beschermde natuurgebied passen.

Op dit moment is de club erg actief met het quality management "Golf & natuur" van de Duitse Golfbond. Natuur - en de bescherming van het milieu, maar ook duurzaamheid en veiligheid en gezondheid behoren nu tot de belangrijkste onderwerpen op het gebied van golfverzorgingsbereik.

Door zorgvuldige instandhoudingmaatregelen, de bevordering van de inheemse flora en fauna en de bescherming van bestaande soortenrijkdom van deze parklandbaan omgeven door een beschermd natuurgebied zal de GLC Bad Salzuflen de komende decennia in overeenstemming met de natuur de baan onderhouden.


DE DATA:
- Donderdag 16 augustus op Senne Golfclub Gut Welschof, starten v.a. 12:00 uur , spelvorm Duogolf Special.
- Vrijdag 17 augustus op de Lippischer Golfclub , starten v.a 09:00 uur, spelvorm Vierbal
- Zaterdag 18 augustus op Golf- en Landclub Bad Salzuflen , starten v.a. 10:00 uur, spelvorm Vierbal


HET ARRANGEMENT:
- 3 dagen golf achtereenvolgens op Senne GC Gut Welschof, Lippischer GC en L&GC Bad Salzuflen.
- 1x Begroetingscocktail in de BAR HERMANN
- Twee nachten in een tweepersoonskamer met TV, badkamer.
- Gratis: Wifi in het hele hotel
- Gratis: Gebruik van de TAVIA SPA's in het hotel
- Op vrijdag en zaterdag een ontbijtbuffet
- Op vrijdag en zaterdag een lunchpakket om mee te nemen naar de golfbaan.
- Op donderdag en vrijdagavond een buffet menu in de “Wintergarten" van het hotel.
- Zaterdag een Grill buffet op L&GC Bad Salzuflen.

De totaalprijs voor dit complete arrangement is:
€ 349,50 per persoon
(op basis van 2 personen op 1 kamer)

Meerprijs eenpersoons kamer € 55,-

Je kunt ook 1 of meerdere nachten bijboeken:
Extra nacht € 47,50 p.p. (eenpersoonskamer € 75,-) Inclusief ontbijt. (exclusief diner en lunchpakket).


OM TE KUNNEN DEELNEMEN AAN DUOGOLF EVENEMENTEN DIEN JE EERST DEELNEMERS (LID) TE WORDEN VAN DE STICHTING DUOGOLF EUREGIO LIGA 2018.
Per deelnemer zijn de kosten € 22,50
Ga voor de voorwaarden en uitleg naar Duogolf Euregio Liga wedstrijden & Carrousel evenementen 2018


WILLEN JULLIE OOK MEEDOEN? (Mits er nog plaats is) GA DAN NAAR ONZE EVENEMENTEN PAGINA EN ZOEK DE TEUTOBURGERWALD CARROUSEL OP

Wellicht tot ziens bij 1 of meerder Duogolf wedstrijden!

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Laatste nieuws

SUCCESVOLLE 9E DUOGOLF GROTE FINALE & KLEINE FINALE!

Zaterdag 6 oktober vond de finaledag plaats van de Duogolf Euregio Liga competitie. Het was een fantastische dag. Bij een strak blauwe lucht en een heerlijke temperatuur werd er op de prachtige baan van DGC de Gelpenberg gestreden voor de prijzen.

Lees meer...

Op 15 en/of 16 juni golfen in Duitsland en/of Salland? Inschrijven kan nog!

We hebben nog voldoende ruimte om in te schrijven voor 15 en/of 16 juni a.s. 
Twee banen liggen zo dicht aan elkaar dat het uitnodigt voor een “short break" met eventueel een hotelovernachting.
Lees meer.......

Lees meer...

Kennis maken met Duogolf?

Inschrijven voor 1 of 2 wedstrijden is v.a. nu mogelijk! 

(Een lidmaatschap is dan niet nodig en je dingt toch mee voor de dagprijzen!)

Zou je wel graag met een partner naar keuze willen meedoen, maar vind je inschrijven voor 3 wedstrijden een probleem? Dan is het vanaf nu voor iedereen toch mogelijk om kennis te maken met onze fantastische competitie! 

Lees meer...