Duogolf

   

2020-Subpagafb6.jpg

Google-Maps-kaart

2020 Google Maps kaart

Onze Hoofdsponsoren van 2020:

Golftrips.nu 1200

W A G transp

360Golf logo A transp

 


Poster Bergisch Land tourismeTekst banner 2e Bergisch Land Carrousel

Wegens succes geprolongeerd!

Na het succes van 2019 kon het niet uitblijven, er moest een tweede Bergisch Land Carrousel komen!
Dit keer zijn we wat vroeger begonnen met het benaderen en reserveren van de golfbanen en dat heeft geresulteerd in een prachtig programma, we spelen n.l. op twee voor Duogolf nieuwe banen.

Ook hebben we een ander heel mooi hotel (8.9 op Booking.com) kunnen boeken, ook dit hotel ligt centraal tussen de 3 golfbanen in een prachtig rustige en bosrijke omgeving, verderop lees je er meer over.

Waar ligt het Bergisch Land?

Ten oosten van Keulen ligt een groen paradijs:
Kaart Bergisch LandDaar lokt het Bergisch Land met zijn ongerepte natuur en de typisch Bergische idylle van oude steden.

Het Bergisch Land begint direct voor de poorten van Keulen. De streek kent vele kleine steden met hun historische stadskernen. En natuurlijk kan men in de regio uitstekend wandelen, fietsen en natuurlijk golfen! (Er liggen ca. 35 golfbanen in deze Regio)

Bergisch Land is de regio met de meeste stuwdammen in Europa. Tal van stuwdammen worden niet alleen gebruikt voor de drinkwatervoorziening, maar worden ook gebruikt door watersporters.
Net zo typisch voor het Bergisch Land als de stuwdammen zijn vakwerk- en leisteen huizen, die ook tegenwoordig nog in vele dorpen en kleine steden te vinden zijn.

Het Bergisch Land is een paradijs voor genieters. Wie het typische eten van het Bergisch Land wil proberen, mag de "Bergische Kaffeetafel" niet missen. Dit wordt in talvan cafés en restaurants in de regio aangeboden.

Het Hotel:

We hebben dit jaar gekozen voor het romantische Waldhotel Heilgenhaus.

Wald hotel Heiligenhaus 2Dit traditionele hotel, dat omgeven is door bomen, heeft een rustige ligging aan de rand van Heiligenhaus. Het beschikt over een wellnesscentrum, tennisbanen en ruime accommodatie met gratis WiFi.
De individueel ingerichte kamers en appartementen van Ringhotel Waldhotel Heiligenhaus zijn gezellig ingericht met een klassiek interieur en sommige hebben airconditioning.

Wald hotel Heiligenhaus 4De marmeren badkamers zijn voorzien van badjassen en een haardroger. Er wordt elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd in het elegante Park Restaurant van Waldhotel Heiligenhaus.

Wald hotel Heiligenhaus 3De gastronomische gerechten kunnen ook worden genuttigd in de serre of bij mooi weer buiten op het terras.
Na afloop van een golfdag is het moderne wellnesscentrum van het hotel de ideale plek om te ontspannen.
Gratis parkeren op het terrein is mogelijk. Het Ringhotel Waldhotel Heiligenhaus ligt op 30 minuten rijden van Düsseldorf, Wuppertal en Essen.


De Banen:
Eerste dag, donderdag 23 juli 2019:

We beginnen op Düsseldorfer golfclub op 15 minuten rijden van het hotel.

Dsseldorf baan 1De Düsseldorf Golf Club is een van de oudste golfclubs in de Duitsland en is daarmee een van de top namen in het Duitse golf, je voelt hier de traditie van de oudste golfclubs van Duitsland.

Opgericht in 1961, kan de club terugkijken op meer dan 58 jaar geschiedenis. Grote evenementen zijn er in het verleden is geweest, zoals de International Amateur Championships voor vrouwen, en tal van Proam’s. Aan die toernooien deden in de jaren 70 hele bekende professionals mee zoals Bernhard Langer (die nog steeds houder is van het baanrecord.Dsseldorf baan 3

Het baanontwerp is van de beroemde Engels architect FW Hawtree & Son Office. Er werd om de baan de bouwen 26.000 kubieke meter aarde verplaatst en 14.000 bomen herplant. Dit resulteerde in een parkland baan met naaldbomen, berken, kersenbomen en lijsterbes. Deze golfbaan is nu een van Duitsland's mooiste en interessantste golfbanen. Met de tweede 9 holes is men in 1964 begonnen te bouwen. De officiële baan opening volgde in mei 1967, de club had op dat moment 250 leden.

Het in 1976 geslagen baanrecord is nog steeds actueel is en is zeven slagen onder par, het werd als onderdeel van een ranking toernooi op 18 juni 1976 door Bernhard Langer geslagen met een ronde van 64.

In augustus 1998 werd met de bouw van 18 compleet nieuwe greens en putting greens begonnen.
Helaas veroorzaakte een sterke storm met stortregens op 30 juni 2005 aan de DGC ernstige schade, o.a. werden bruggen compleet weggevaagd en alle bunkers en een groot deel van verharde paden door de baan vernietigd.
Dsseldorf baan 2Het noodzakelijke grote revisie werk werd uitgevoerd met de steun van bekende golfbaan architect Howard Swan, hij zorgde er voor dat verschillende bunkers een compleet nieuwe lay-out kregen waardoor de baan nog spannender werd.
In 2009 werden de Pro Shop en een Caddyhal verbouwd en gemoderniseerd en in 2019 werd de drivingrange compleet gemoderniseerd en gesaneerd om daardoor goed uitgerust te zijn voor de toekomst.  Tenslotte kregen de 80 bunkers van de baanin dat jaar allemaal nieuw zand waardoor de baan nog meer voldoet aan de huidige eisen voor een goed golfspel. Ook werden talrijke buggypaden opnieuw verhard.

De club bevordert en ondersteund in hoge mate de jongere golfers. Meer dan 120 jongeren worden begeleid in 16 verschillende jeugdgroepen door drie gekwalificeerde golf opleiders om leerlingen vanuit de basis in de respectieve klassen het golfspel bij te brengen. De club kreeg hiervoor al een gouden onderscheiding van de Duitse golfbond.

Ook gastvrijheid schrijft de club we op de vlag en men kijkt uit naar de komst naar de Düsseldorf Golf Club van vele gastspelers! Momenteel heeft de Düsseldorf Golf Club ongeveer 1.000 leden, waarvan ongeveer 600 volwaardige leden, de rest wordt verdeeld in de jeugd en ondersteunende leden.

Tweede dag, vrijdag 24 juli 2020:

We spelen dan op Golfclub Velbert-Gut Kuhlendahl.
Velbert baan 3Prachtig gelegen in Bergisch Land vindt je volgens het Duitse blad „Golf Journal“ de meest veeleisende par 70 golfbaan in Duitsland die in 1991 is opgericht. Dat de baan niet makkelijk is zul je merken aan het aantaal slagen die je meekrijgt.
Vanaf Waldhotel Heiligenhaus is het 14 minuten rijden.

Strategisch geplaatste bunkers en waterhindernissen, greens met interessante plateaus en breaks, en een erg gevarieerde baanontwerp, zorgen voor een spannende golfronde voor gevorderden en beginners. Met een totale lengte van 5.608 meter voor mannen en 4.930 meter voor vrouwen is natuurlijk niet bijzonder lang, maar door het heuvelachtige landschap voor elke golfer een uitdaging. Een baan met prachtige vergezichten over het Bergisch Land.

Velbert baan 2Het is ook een bijzondere en erg uitdagende baan met de nodige hoogteverschillen en mede daardoor niet gemakkelijk. De lay-out is heel creatief is opgezet, waardoor je soms ongewone, maar erg leuke holes tegenkomt (blind, halverwege de hole 20 meter naar beneden lopen enz.). Ook hier zijn de hoogteverschillen groot (hole 1 t/m 10 vooral) en is een buggy handig, maar met een trolley kan het ook, mits je een beetje conditie hebt. De afslag van hole 1 is al meteen een flinke uitdaging. Je gaat meteen een metertje of 20 omhoog (par 4) en je conditie kun je meteen testen. De greens zijn erg snel en verraderlijk.

Velbert baan 1Verder zijn de holes 5 (par 4, ca. 30 meter naar beneden slaan), hole 7 (spannende par 4, waar je boven afslaat en de green links beneden ligt, waarbij je blind naar beneden moet slaan, een geweldige hole om te spelen. Ook hole 9 is een prachtige hole (ook weer naar beneden). Hole 11 t/m 17 zijn meer op een plateau neergelegd en zijn de hoogteverschillen ook geringer.
Maar het toetje (hole 18) is dan weer een prachtige par 5 naar beneden. De holes naar boven (o.a. 1, 6, 8 en 10) zijn erg lastig om je punten te scoren. De baan heeft wel iets van een linksbaan, al heb je hier meer hoogteverschillen ook de wind maakt de baan moelijker om te spelen.

De baan is verder in erg goede conditie en de greens liggen er hier ook op zijn Duits ‘gründlich’bij.

De club heeft een gezellig clubhuis/restaurant met een mooi terras en gastvrij personeel. „Als gast voel je je hier welkom, wat een Duitse gastvrijheid“ laat een gast weten.

Bekijk (een wat oudere) Video om een beeld te krijgen van deze baan en klik HIER

Derde dag, zaterdag 25 juli 2019:

BergischLand 2Op de laatste dag spelen we weer op Golfclub Bergisch Land op ca. 21 minuten rijden van ons hotel. Deze baan is van absolute topklasse en is volgens de Golfers Choice op Golf.nl de nr. 6 golfbaan van Duitsland! (Klik HIER om die lijst te bekijken) Een videoimpressie vind je door HIER te klikken.


Fantastische baan die op een zeer hoog niveau is afgewerkt. Strakke lijnen! Of het nou de teeboxen, fairways, rough, bunkers of greens zijn. Alles is strak afgewerkt! Dus geen bobbelige greens, onregelmatige rough, bunkers zonder zand, holle of bolle teeboxen, etc, etc!BergischLand 1 

De baan begint rustig met de eerste 5 holes om er in te komen maar daarna komt een schitterend middengedeelte. De ene mooie hole na de andere wat een prachtige golfbaan is dit! Bijna elke hole is een plaatje met absolute toppers hole 6,7, 9,17. Greens zijn super snel en fairways liggen er zo mooi bij. Bunkers van super goede kwaliteit, kortom deze baan moet je gespeeld hebben.

De baan is behoorlijk lang en heeft daardoor een hoge slope rating 139 (dus je krijgt hier wat extra slagen mee).

BergischLand 3Het clubhuis is gezellig met heel goed eten en een vriendelijke bediening.
Martin Kaymer is er ooit begonnen met golfen en is er ook later 2x clubkampioen geworden, nu is hij hier ere-lid.
Er zijn 2 driving ranges: 1 voor het langere werk en de andere voor slagen tot 140 meter, ook de puttting en chipping area zijn super.

Grill-Buffet:

Na afloop van de laatste wedstrijd sluiten we weer af met een traditioneel Grill-Buffet.

Prijzen:

Elke dag zijn er weer prijzen te winnen, waaronder de speciale prijzen voor neary’s, dubbel neary en triple neary.
De eerste twee dagen worden de dagprijzen uitgereikt tijdens het diner in het hotel.

Op de laatste dag vindt de prijsuitreiking plaats tijdens het Grill-Buffet.
Naast de dagprijzen zijn er ook nog prijzen beschikbaar voor het beste resultaat over de drie dagen en zoals je dat van Duogolf gewend bent in twee categorieën.


DE DATA:

 • Donderdag 23 juli op de Düsseldorfer GC, starten v.a.12:30 uur, spelvorm Duogolf Special
 • Vrijdag 24 juli op GC Velbert Gut Kuhlendahl, starten v.a. 10:00 uur, spelvorm Vierbal
 • Zaterdag 25 juli op GC Bergisch Land, starten v.a. 10:30 uur, spelvorm Vierbal

HET ARRANGEMENT:

 • 3 dagen golf achtereenvolgens op de Düsseldorfer GC, GC Velbert Gut Kuhlendahl en GC Bergisch Land.
 • 2 nachten in een komfort kamer met bad of douche
 • Sateliet TV
 • Gratis Wifi
 • Safe
 • Telefoon
 • Bureau
 • Mini bar
 • Zeep, douchegel, cosmetica spiegel en haardroger in de badkamer
 • Een badjas en badslippers
 • Op vrijdag en zaterdag een ontbijtbuffet 
 • Op vrijdag en zaterdag een lunchpakket (zelf klaarmaken) om mee te nemen naar de golfbaan.
 • Op donderdag en vrijdagavond een 3-gangen menu in het hotel.
 • Zaterdag een Grill buffet GC Bergisch Land. 

De totaalprijs voor dit complete arrangement is incl. prijzengeld en toernooileiding:
€ 429,- per persoon
(op basis van 2 personen op 1 kamer)

Meerprijs eenpersoons kamer € 70,-

Je kunt ook 1 of meerdere nachten bijboeken:
Extra nacht  aankomst 22 juli € 72,50 p.p. (eenpersoonskamer € 108,-) Inclusief ontbijt & lunchpakket
Extra nacht  vertrek 26 juli € 56,20 p.p. (eenpersoonskamer € 89,50) Inclusief ontbijt  (lunchpakket kost € 6,- p.p.)

Een opgrade naar een suite of apartement is mogelijk, vraag naar de prijs.

 

RESERVEREN en/of BOEKEN VOOR DE
2e DUOGOLF BERGISCH LAND CARROUSEL 2020?

Klik dan HIER

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn