Duogolf

   

 

Lees ons EXTRA BULLETIN van 20 mei 2020
Klik daarvoor HIER

Houd minimaal 1,50 mtr. afstand, voorkom besmetting!

Heerlijk weer naar de golfbaan!
Maar hou je aan het protocol want anders kan de baan waar je speelt zo maar weer gesloten worden!

Grensoverschreidend golf,
hoe leuk is dat!

Lees HIER meer voor de leukste competitie voor Duo's van Nederland! Van mei t/m september, keuze uit ca. 22 golfbanen in Nederland, België en Duitsland

De Duogolfcompetitie is voor golfers van jong tot oud

Lees HIER meer over de leukste competitie voor Duo's van Nederland! Jaarlijks van mei t/m september, keuze uit 23 golfbanen in Nederland, België en Duitsland

Onze wedstrijdkalender van 2020

Maar liefst 15 competitiewedstrijden, 2 Carrousels, een Ouverture en een Finale. Bekijk het overzicht! en klik HIER

2e Duogolf Bergisch Land Carrousel

Een 3-daags toernooi op 3 top golfbanen compleet verzorgd incl.hotelarrangement, lees er alles over en klik HIER

De leukste competitie v. Nederland

Samen met je partner golfen, dat kan alleen bij Duogolf! Vorm naar keuze een Duo met je vrouw, man, zoon, dochter, opa, oma, vriend(in), enz.

Keuze uit 2 spelvormen

Per baan kan de spelvorm verschillen tussen een Duogolf Special of Vierbal (F.B.B.B.), wil je meer weten over onze spelvormen klik dan HIER

Het 10e Duogolf competitieseizoen is begonnen! Alle Duogolfleden/deelnemers krijgen daarvoor bij het eerste optreden een blijvende herinnering in de vorm van een hele speciale jubileum marker.

Op vrijdag 24 mei werd op DGC Gelpenberg “de aftrap” verricht.

Van de 54 deelnemers wisten maar 4 Duo’s hun handicap of beter te scoren, dat komt vooral VR 1 Prijswinnaars op de Gelpenbergdoordatde greens hun jaarlijkse voorjaarsbehandeling hadden gehad vermoeden we. Bovendien waren sommige fairways nog niet in topconditie, wat overigens op heel veel golfbanen in Nederland het geval is en wat alles te maken heeft aan te weinig regen sinds juni vorig jaar.

In de strokeplaygroep werd het broer-zus Duo “The Eagles” uit Gelderland winnaar, zus Erie had daarin een heel groot aandeel want zij presteerde het om op de Par 4 hole 11 (326 mtr. en strokeindex 1 !) een EAGLE te slaan! Met 70 netto bleven “the Eagles” net 1 slag voor op het Duo “Tee-Time” uit Flevoland (71) en 2 op Meet the Fokkes uit Overijssel (72).

Bij de Stablefordgroep heeft het Duogolf duo v.h. jaar van 2018 direct de leiding genomen in het jaarklassement van 2019. Het Duo “Golferij” uit Drenthe was het enige Duo dat onder hun handicap speelde met 39 Stablefordpunten. Tweede werd het Duo “E&B” uit Groningen met 35 Stablefordpunten en het “Duo Bogey” uit Drenthe (met invaller) had 1 punt minder en werden daarmee derde.


 

Op GC de Semslanden was de 25 mei de 2e wedstrijd. “Daar waar het allemaal begon”

ZA 1 Prijswinnaars op de SemslandenErg fijn was het dat er maar liefst 64 Duogolfers, waaronder een Duo die hiervoor 2 x 270 km. moest rijden! ), hier mee speelden. In 2019 werd n.l. hier de stichting Duogolf Euregio Liga opgericht! In het eerste competitieseizoen in 2010 deden in 2 poules 62 deelnemers mee! Hoe anders is dat nu, met gemiddeld 200 leden/deelnemers lid van ca. 45 verschillende golfclubs! Dankzij een gesprekje ruim voor de wedstrijd met de hoofdgreenkeeper door de wedstrijdleiding waren de greens hier in een hele goede conditie even als 14 van de 18 fairways, wat ook duidelijk te merken was aan de behaalde scores.

In de strokeplaygroep werd met de uitzonderlijk goede score van 62 netto(!) het Duo “M&E “ uit Gelderland afgetekend eerste. Op matching cards werd het Twentse Duo “Strawitje”met 66 netto tweede en met dezelfde score werd het Duo “Chipmuncks” uit Limburg derde.

Bij de Stablefordgroep moest dit keer het Duo “Golferij” uit Drente hun meerdere erkennen in het Duo “Greem leu” uit Twente, het laatst genoemde Duo had maar liefst 48 Stablefordpunten tegenover 45 voor “de Golferij”. Derde werd op matching cards het Duo “Das BoAt” uit Flevoland met 38 Stablefordpunten nipt voor het Duo “MoreMole” uit Drenthe.


De 3e wedstrijd van het seizoen vond plaats in Flevoland, op de baan van Golf4all.

Voor het eerst speelden we met Duogolf op deze mooie baan.VR 2 Golf4all
Hopelijk is het niet de laatste keer, maar als we de berichten moeten geloven, dan zal deze baan in de toekomst nog maar 9 holes hebben. In prima weersomstandigheden begonnen 40 enthousiaste deelnemers aan de wedstrijd. De baan lag er goed bij, dus dit bood mogelijkheden om goed te scoren.

In de strokeplaygroep wonnen "The Lions" uit Flevoland, met een knappe 64 netto. Door een betere tweede negen werd het Friese duo "Muffins" op matching cards 2e. Zij bleven hiermee het duo "Zestien" uit Gelderland, die hun allereerste Duogolf wedstrijd speelden, nipt voor. Beide 68 netto.

PrijzentafelBij de Stablefordgroep bleek dat de duo's die vorige week goed in vorm waren, deze goede vorm vast hebben gehouden. Het duo "E&B", vorige week 2e op de Gelpenberg, werd vandaag 3e, met 41 stablefordpunten. De nummer 3 van vorige week op Semslanden, het duo "Das BoAt", kwam met 42 stablefordpunten van de baan. Dit was goed voor de 2e plaats, op matching cards. De winnaar van de dag was het duo "G&G", uit Noord-Holland, dus ook met 42 punten. De winst hebben zij mede te danken aan de EAGLE die geslagen werd op hole 12, een par-5 van 470 meter!


Een mooie prijzentafel bij elke wedstrijd! 

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Laatste nieuws

Update: Geen Duogolfcompetitie in 2020

Beste golfers,

Het zal duidelijk zijn dat we in een zeer extreme situatie zijn beland door de Coronacrisis en dan bedoelen we wat moet de stichting Duogolf betreffende onze competitiewedstrijden en Carrousels beslissen;
Cancelen of beperkt door laten gaan.  Lees meer in het Extra Bulletin hieronder:

Lees meer...

Extra nieuwsbulletin!

WAT NU? GAAT DUOGOLF 2020 NOG WEL DOOR?

Het zijn rare en onwezenlijke tijden, het Coronavirus houdt ons allemaal in de greep, dat merken we bij Duogolf ook.

De aangescherpte overheidsmaatregelen i.v.m. het Coronavirus die genomen zijn door het kabinet hakken er behoorlijk in. Voor alle bewoners in Nederland en dus ook voor alle golfers betekent het dat er tot 1 juni niet gegolfd mag worden.

De Duogolf Ouverture van 9 mei en de 3 competitiewedstrijden van resp. 22, 23 en 29 mei kunnen op de geplande data niet doorgaan vanwege de maatregel.

Wat nu? Gaat duogolf 2020 wel door??

Lees meer...

360Golf opnieuw hoofdsponsor!

360Golf logo

1 van onze hoofdsponsoren van 2019 heeft ons laten weten nog een jaar door te gaan!
Dus ook in 2020 kun je naast prachtige golfprijzen bij onze finale ook bij elke wedstrijd en in elke categorie een waardebonnen winnen!

Lees meer...