Duogolf

bekijkons2 icon facebook 32 icon twitter 32

Lees de wedstrijdverslagen van de Duogolf competitie 2019

Benieuwd hoe het ging bij de eerste 9 Duogolf competitiewedstrijden van 2019?
Kijk HIER voor het verslag!

Dougolf proudly presents:

Dankzij Makelaarskantoor "De Munt"uit Emmeloord presenteren we de 1e VLOG in onze geschiedeinis.
Hoor en zie meer over 10 jaar Duogolf en klik  HIER.

 

Duogolf bestaat in 2019 TIEN JAAR!  Het is de leukste, de sportiefste, de voordeligste Open Golf competitie voor duo's in Nederland.       
Dit lustrumjaar gaat heel bijzonder worden! 

Kennismaken?
Schrijf in voor 1 of 2 wedstrijden

Kies zelf op welke dag en op welke golfbaan je wilt spelen. Inschrijven kan voor alleen nog voor 1 of 2 wedstrijden of voor de 5e Osnabrücker Land Carrousel, lees meer HIER!

Carrousel Evenementen

Al 6 jaar organiseert Duogolf Carrousel evenementen, een volledig verzorgd 3-daags toernooi incl. hotelarrangement.
Ideaal voor een korte golfvakantie en erg populair bij de Duogolfers! Kijk HIER of HIER.

Onze wedstrijdkalender van 2019!

Maar liefst 15 competitiewedstrijden, 2 Carrousels en een Finale, bekijk de wedstrijdkalender van 2019 en klik HIER

De leukste competitie v. Nederland

Samen met je partner golfen, dat kan alleen bij Duogolf! Vorm naar keuze een Duo met je vrouw, man, zoon, dochter, opa, oma, vriend(in), enz.

Keuze uit 2 spelvormen

Per baan kan de spelvorm verschillen tussen een Duogolf Special of Vierbal (F.B.B.B.), wil je meer weten over onze spelvormen klik dan HIER

Het 10e Duogolf competitieseizoen is begonnen! Alle Duogolfleden/deelnemers krijgen daarvoor bij het eerste optreden een blijvende herinnering in de vorm van een hele speciale jubileum marker.

Op vrijdag 24 mei werd op DGC Gelpenberg “de aftrap” verricht.

Van de 54 deelnemers wisten maar 4 Duo’s hun handicap of beter te scoren, dat komt vooral VR 1 Prijswinnaars op de Gelpenbergdoordatde greens hun jaarlijkse voorjaarsbehandeling hadden gehad vermoeden we. Bovendien waren sommige fairways nog niet in topconditie, wat overigens op heel veel golfbanen in Nederland het geval is en wat alles te maken heeft aan te weinig regen sinds juni vorig jaar.

In de strokeplaygroep werd het broer-zus Duo “The Eagles” uit Gelderland winnaar, zus Erie had daarin een heel groot aandeel want zij presteerde het om op de Par 4 hole 11 (326 mtr. en strokeindex 1 !) een EAGLE te slaan! Met 70 netto bleven “the Eagles” net 1 slag voor op het Duo “Tee-Time” uit Flevoland (71) en 2 op Meet the Fokkes uit Overijssel (72).

Bij de Stablefordgroep heeft het Duogolf duo v.h. jaar van 2018 direct de leiding genomen in het jaarklassement van 2019. Het Duo “Golferij” uit Drenthe was het enige Duo dat onder hun handicap speelde met 39 Stablefordpunten. Tweede werd het Duo “E&B” uit Groningen met 35 Stablefordpunten en het “Duo Bogey” uit Drenthe (met invaller) had 1 punt minder en werden daarmee derde.


 

Op GC de Semslanden was de 25 mei de 2e wedstrijd. “Daar waar het allemaal begon”

ZA 1 Prijswinnaars op de SemslandenErg fijn was het dat er maar liefst 64 Duogolfers, waaronder een Duo die hiervoor 2 x 270 km. moest rijden! ), hier mee speelden. In 2019 werd n.l. hier de stichting Duogolf Euregio Liga opgericht! In het eerste competitieseizoen in 2010 deden in 2 poules 62 deelnemers mee! Hoe anders is dat nu, met gemiddeld 200 leden/deelnemers lid van ca. 45 verschillende golfclubs! Dankzij een gesprekje ruim voor de wedstrijd met de hoofdgreenkeeper door de wedstrijdleiding waren de greens hier in een hele goede conditie even als 14 van de 18 fairways, wat ook duidelijk te merken was aan de behaalde scores.

In de strokeplaygroep werd met de uitzonderlijk goede score van 62 netto(!) het Duo “M&E “ uit Gelderland afgetekend eerste. Op matching cards werd het Twentse Duo “Strawitje”met 66 netto tweede en met dezelfde score werd het Duo “Chipmuncks” uit Limburg derde.

Bij de Stablefordgroep moest dit keer het Duo “Golferij” uit Drente hun meerdere erkennen in het Duo “Greem leu” uit Twente, het laatst genoemde Duo had maar liefst 48 Stablefordpunten tegenover 45 voor “de Golferij”. Derde werd op matching cards het Duo “Das BoAt” uit Flevoland met 38 Stablefordpunten nipt voor het Duo “MoreMole” uit Drenthe.


De 3e wedstrijd van het seizoen vond plaats in Flevoland, op de baan van Golf4all.

Voor het eerst speelden we met Duogolf op deze mooie baan.VR 2 Golf4all
Hopelijk is het niet de laatste keer, maar als we de berichten moeten geloven, dan zal deze baan in de toekomst nog maar 9 holes hebben. In prima weersomstandigheden begonnen 40 enthousiaste deelnemers aan de wedstrijd. De baan lag er goed bij, dus dit bood mogelijkheden om goed te scoren.

In de strokeplaygroep wonnen "The Lions" uit Flevoland, met een knappe 64 netto. Door een betere tweede negen werd het Friese duo "Muffins" op matching cards 2e. Zij bleven hiermee het duo "Zestien" uit Gelderland, die hun allereerste Duogolf wedstrijd speelden, nipt voor. Beide 68 netto.

PrijzentafelBij de Stablefordgroep bleek dat de duo's die vorige week goed in vorm waren, deze goede vorm vast hebben gehouden. Het duo "E&B", vorige week 2e op de Gelpenberg, werd vandaag 3e, met 41 stablefordpunten. De nummer 3 van vorige week op Semslanden, het duo "Das BoAt", kwam met 42 stablefordpunten van de baan. Dit was goed voor de 2e plaats, op matching cards. De winnaar van de dag was het duo "G&G", uit Noord-Holland, dus ook met 42 punten. De winst hebben zij mede te danken aan de EAGLE die geslagen werd op hole 12, een par-5 van 470 meter!


Een mooie prijzentafel bij elke wedstrijd! 

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Laatste nieuws

Tropische 5e Osnabrückerland Carrousel!

"Vierzig Grad im Schatten"

Op  25, 26 en 27 juli werd onder tropische omstandigheden de 5e Osnabrücker Carrousel gespeeld op respectievelijk de Osnabrücker GC, GC Teutoburgerwald en Artland GC. Gelukkig konden de 46 deelnemers af en toe de schaduw opzoeken op vooral de 1e dag op de Osnabrücker GC.

Lees meer...

Wedstrijdverslag Edese GC Papendal 5 juli

Op vrijdag 5 juli vond de Dugolf competitie wedstrijd, met een volle bezetting van 48 spelers, plaats op de prachtige golfbaan in Ede GC Papendal.
Lees meer...

Duogolf jaarklassement (per 06-07-2019)

Hieronder het tussenklassement na 8 wedstrijden

Lees meer...