Duogolf

   

De inschrijving v. 2020 is geopend!

Lees HIER meer voor de leukste competitie voor Duo's van Nederland! Van mei t/m september, keuze uit 22 golfbanen in Nederland, België en Duitsland

Schrijf je in v.d. Duogolfcompetitie!

Lees HIER meer over de leukste competitie voor Duo's van Nederland! Van mei t/m september, keuze uit 23 golfbanen in Nederland, België en Duitsland

Onze wedstrijdkalender van 2020

Maar liefst 15 competitiewedstrijden, 2 Carrousels, een Ouverture en een Finale. Bekijk het overzicht! en klik HIER

2e Duogolf Bergisch Land Carrousel

Een 3-daags toernooi op 3 top golfbanen compleet verzorgd incl.hotelarrangement, lees er alles over en klik HIER

De leukste competitie v. Nederland

Samen met je partner golfen, dat kan alleen bij Duogolf! Vorm naar keuze een Duo met je vrouw, man, zoon, dochter, opa, oma, vriend(in), enz.

Keuze uit 2 spelvormen

Per baan kan de spelvorm verschillen tussen een Duogolf Special of Vierbal (F.B.B.B.), wil je meer weten over onze spelvormen klik dan HIER

"Vierzig Grad im Schatten"

Op  25, 26 en 27 juli werd onder tropische omstandigheden de 5e Osnabrücker Carrousel gespeeld op respectievelijk de Osnabrücker GC, GC Teutoburgerwald en Artland GC. Gelukkig konden de 46 deelnemers af en toe de schaduw opzoeken op vooral de 1e dag op de Osnabrücker GC.

Het deelnemersveld bestond voor de helft uit Duogolfers die ook 2015, 2016, 2017 en 2018 hebben meegespeeld aangevuld met nieuwe deelnemers.

Op alle dagen werd via een halve shotgun gestart, de banen waren wel blij met de Duogolfers want eigen clubleden zagen het kennelijk niet zitten om met deze temperaturen vrijwillig een rondje te gaan golfen.

"Hoe houd ik dat vol?"
Vooraf had een aantal spelers hun bedenkingen, “houd ik dat wel vol, drie dagen achter elkaar golfen in die hitte?”. Achteraf viel dat mee hoorden we na de derde dag,  alhoewel, het is maar goed dat op de Osnabrücker GC veel bomen staan, zodat je voortdurend de schaduw kon opzoeken.
Bij de briefing voor de start had de wedstrijdleiding uitdrukkelijk aangegeven geen enkel risico te nemen en dat, zodra je merkte dat het lichaam zei "Tot hier en niet verder", er gestopt moest worden. Vijf Duo's hielden het na 9-holes voor gezien maar de rest heeft toch de 18 holes vol gemaakt. Wat goed hielp was dat de wedstrijdleiding constant rond reed om "koel helder water" te brengen, ook de zoute drop vond gretig aftrek.

Veel Buggy's
Door de extreme omstandigheden was er voor de volgende dagen ook een extreme vraag naar een buggy! Al het rijdend materieel werd geconfisceerd op beide nog te spelen golfbanen. Op GC Teutoburgerwald waren dat 17 Buggy's en 2 scooters en op de relatief vlakke baan van Artland GC waren dat 11  buggy's en 3 golfboards. Helaas moest de wedstrijdleiding toch nog enkele Duo's teleurstellen, een oorspronkelijk 18e beschikbare buggy bleek door een voorgaande gebruiker vernield te te zijn ingeleverd hierdoor werd het Duo Go&Win het slachtoffer, die moesten hals over kop toch met hun trolley de baan in wat zeker op de heuvelachtige GC Teutoburgerwald niet meeviel.

Hotel Westerkamp 1Het ‘Duogolf hotel Westerkamp’
Alle deelnemers en de organisatie verbleven voor minimaal twee nachten in hotel Westerkamp in Osnabrück, voor deze gelegenheid omgedoopt tot het ‘Duogolf hotel’. 

Op de eerste avond na de wedstrijd werd gezamenlijk gegeten in een geclimatiseerde ruimte, althans dat was het plan van de hoteldirectie. Maar al snel bleek dat de ruimte binnen no time veranderde van een heerlijk frisse ruimte naar een soort sauna. Direct na de prijsuitreiking is daarom iedereen gevlucht naar de Biergarten waar het overigens ook nog behoorlijk warm was.

De volgende dag werd het buffet opgesteld in de, toen een stuk aangenamere, gezellige Biergarten waar we tenslotte ook nog verwend werden met heerlijke toetjes en ijsjes.

De golfbanen
Ondanks de super droge periode van de laatste maanden hadden de eerste twee banen groene fairways en met name op GC Teutoburgerwald super mooie en snelle greens.
Op Artland GC was dat anders, daar waren de fairways grotendeels geel (maar redelijk goed bespeelbaar) maar de greens waren mooi groen en snel.

De golfbanen zijn ook stuk voor stuk plaatjes, de één moeilijker dan de ander, maar erg goed van kwaliteit en men was er erg gastvrij.
In beide categorieën werd de spelvorm ‘Duogolf Special’ strokeplay op de Osnabrücker GC gespeeld en Vierbal op GC Teutoburgerwald en Artland GC.

Eerste dag op de Osnabrücker GC2019 Osnabrcker dag 1
Al vele jaren de top favoriet bij de Duogolfspelers. Ook nu weer lag de baan er ondanks de extreem droge voorgaande periode er fantastisch bij, alles is daar tot in de puntjes verzorgd, zowel de golfbaan als het restaurant met z’n prachtige terras.
"Vierzig Grad im Schatten" (veertig graden in de schaduw) werd ons verteld door de manager, zo'n hoge temperatuur hebben we ind geschiedenis van Duogolf nog nooit meegemaakt!

Deze baan is niet eenvoudig, hoewel dat aan de scores van veel Duo's niet te merken was.  Zoals we hiervoor al schreven zijn er vijf Duo's na 9-holes mee gestopt en een enkeling nog eerder, begrijpelijk overigens want niet iedereen kan goed tegen deze extreme hitte.

Ondanks de hitte toch en goede score
Met 69 netto werd het Duo M&E (Maurits Rankouw & Esther de Schiffart) eerste in de strokeplaycategorie.
In de Stablefordcategorie was het Duo Appelmoes (Robin van Schaik & Natasja Hoegee) winnaar met 45 Stablefordpunten.

Teutoburgerwald 1Tweede dag op GC Teutoburgerwald
Op vrijdag werd al om 9:30 uur gestart, gezien de opnieuw verwachte hoge temperatuur was dat wel fijn. Deze echte Championship Course is bijzonder pittig om te spelen niet alleen vanwege het heuvelachtige terein maar ook door de hoge moeilijkheidsfactor.

De kwaliteit was werkelijk uitmuntend van alle onderdelen op deze baan en als wij een cijfer zouden mogen geven dan zal dat kort tegen de 9 aanzitten!
Als je toch kritiek zou willen leveren dan is dat de volgorde van de holes die voor Liga evenementen anders is dan bij een individuele ronde golf, dat zou wel wat duidelijker aangegeven kunnen worden.

Gemakkelijk was de baan zeker niet al bleek dat niet uit een aantal behaalde scores.

Superscore op GC Teutoburgerwald!
In de strokeplaycategorie werd opnieuw het Duo  M&E (Maurits Rankouw & Esther de Schiffart) 1e met de absolute superscore van 57(!) Netto en 74 bruto (!) de op 1 na de beste Bruto en Netto score ooit in de 10 jarige geschiedenis van Duogolf
In de tweede Stablefordecategorie werd ook goed gescoord, het Duo de Kikaatjes (Willem Hoefakker & Sandra Terlage) werd 1e met 41 Stablefordpunten.

Derde dag op Artland GCartland golfclub
Om 10:00 uur werd hier via shotgun gestart. De dag begon hier wat koeler maar het werd later op de dag weer toch weer ruim 30 graden, gelukkig was er wel een verkoelend windje. 

De baan lag goed bij al waren de fairways hier wel grotendeels geel maar wel goed bespeelbaar, de greens waren mooi groen en snel.
Je kon wel merken dat een aantal Duo’s wat vermoeid was, want er werd meer gebruik gemaakt van buggy’s dan de andere twee dagen.

Unaniem werd hier erg goed gescoord!
In de strokeplaycategorie werd het Duo de Mollema's (Warmhold & Tetty Mollema)  1e op matching cards met netto 69.
Ook in de Stablefordcategorie werd de strijd beslist via matching cards het Duo de Munt (Berndt & Herma Weckesser) winnaar met 44 Stablefordpunten.

Het klassement over drie dagen
Naast de gebruikelijke dagprijzen werd er ook een klassement bijgehouden over drie dagen.
De prachtige prijzen voor dit klassement werden (mede) gesponsord door onze hoofdsponsor 360Golf met vestigingen in Assen, Artland en Hooge Graven (Ommen).

Het klassement werd in de strokeplacategorie gewonnen door het Duo M&E en in de Stablefordcategorie door het Duo de Kikaatjes.


ME 1De Kikaatjes 1

Winnaars strokeplayklassement over 3 dagen, het Duo M&E      Winnaars  Stablefordklassement over 3 dagen, het Duo de Kikaatjes

 

De Buzzels 2Na afloop werd door alle deelnemers genoten van een heerlijk grillbuffet op het mooie terras van Artland GC. De uitbaters hebben hier goed hun best gedaan.

Voldaan ging het grootste deel van de deelnemers na afloop naar huis en een aantal Duo’s genoot nog een dagje extra van het prachtige Osnabrückerland.
Unaniem waren de reacties zeer positief! 
Dat werd uitgedrukt een een geschenk namens alle deelnemers aan de wedstrjdleiders Femma & Gerard.
(hier links op de foto).                        

 

 


                                                                                             Hieronder de overige prijswinnaars           

C 1 COLLAGE 3

 De overige prijswinnaars

Alle uitslagen zijn in te zien op onze wedstrijdkalender door in te loggen op onze website.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Laatste nieuws

150 Deelnemers in vijf weken!

150 1We feliciteren het Duo TiBi ( Marina Dijkstra en Deur Ploegmaker) als deelnemer/lid nr. 149 en 150! Het gewonnen dozijn golfballen komt jullie kant op! 
Het ziet er naar uit dat we in 2020 een record aantal deelnemers zullen bereiken!

Lees meer...

Word jij onze 150e deelnemer??

De teller staat nu op 142 deelnemers!

Willen jullie samen een dozijn ballen winnen?

Dat kan als jullie lid/deelnemer 149 en 150 worden!

Lees meer...

De eerste 100 deelnemers hebben zich ingeschreven!

Het zat er al even aan te komen, maar de eerste 100 deelnemers hebben zich al ingeschreven voor ons 11e competitiejaar!
De eerste mijlpaal is bereikt!
100 Deelnemers

Lees meer...