Duogolf

   

 

Lees ons EXTRA BULLETIN van 20 mei 2020
Klik daarvoor HIER

Houd minimaal 1,50 mtr. afstand, voorkom besmetting!

Heerlijk weer naar de golfbaan!
Maar hou je aan het protocol want anders kan de baan waar je speelt zo maar weer gesloten worden!

Grensoverschreidend golf,
hoe leuk is dat!

Lees HIER meer voor de leukste competitie voor Duo's van Nederland! Van mei t/m september, keuze uit ca. 22 golfbanen in Nederland, België en Duitsland

De Duogolfcompetitie is voor golfers van jong tot oud

Lees HIER meer over de leukste competitie voor Duo's van Nederland! Jaarlijks van mei t/m september, keuze uit 23 golfbanen in Nederland, België en Duitsland

Onze wedstrijdkalender van 2020

Maar liefst 15 competitiewedstrijden, 2 Carrousels, een Ouverture en een Finale. Bekijk het overzicht! en klik HIER

2e Duogolf Bergisch Land Carrousel

Een 3-daags toernooi op 3 top golfbanen compleet verzorgd incl.hotelarrangement, lees er alles over en klik HIER

De leukste competitie v. Nederland

Samen met je partner golfen, dat kan alleen bij Duogolf! Vorm naar keuze een Duo met je vrouw, man, zoon, dochter, opa, oma, vriend(in), enz.

Keuze uit 2 spelvormen

Per baan kan de spelvorm verschillen tussen een Duogolf Special of Vierbal (F.B.B.B.), wil je meer weten over onze spelvormen klik dan HIER

Deze banen komen zeker in mijn top 10!”

Deze uitspraak en “Het was de mooiste Duogolf Carrousel tot nu toe” werden het meest gebruikt door de 56 deelnemers aan de Bergisch Land Carrousel. Deze Duogolf Carrousel vond plaats op 15, 16 en 17 augustus.

De 1e speeldag

C 2Hoesel hole 18De eerste baan waarop gespeeld werd was Golfclub Hösel. Een schitterend 36-holes complex gelegen aan de rand van het Bergisch Land. Gespeeld werd op de “makkelijke en redelijk vlakke” Süd Kurs, althans zo werd ons verteld door de manager van de club.

Wellicht is dat voor de leden van de club zo, maar niet voor golfers uit het vlakke Nederland, zeg maar rustig het is een pittige baan en beslist niet vlak maar wel uitmuntend van kwaliteit.
Jammer was dat het vooral in het begin van de wedstrijd soms flink regende, wat ook terug was te zien in de behaalde scores.

Ook de ontvangst, gastvrijheid en de begeleiding die we mochten ontvangen van de manager en de horeca was top, het nodigt zeker uit om de andere lus, de “Nord-Kurs” volgend jaar in de 2e Bergisch Land Carrousel op te nemen.

De daguitslagen:
DUOGOLF-2019/C-2-DAG-1-strokeplaycategorie
DUOGOLF-2019/C-2-DAG-1-Stablefordcategorie

Het Duogolf hotel
C2 Alle deelnemers

Mooi centraal gelegen (alle 3 golfbanen op ca. 15 minuten rijden) in Velbert lag het Best Western Plus Parkhotel, waar het hele Duogolf gezelschap enkele dagen verbleef.
Dit moderne hotel viel goed in de smaak bij de deelnemers, het heeft comfortabele kamers met prima bedden en sanitaire voorzieningen. Ook de kwaliteit van het ontbijt en de maaltijden was uitstekend.
De hele ruime lounge en de bar werden als 19e hole veelvuldig gefrequenteerd ‘s avonds.

De 2e speeldag

C 2 Grevenmhle Hoezo heuvelachtigOp vrijdag speelden we op Golfclub Grevenmühle, een echte clubbaan maar wel een hele bijzondere.
Het begint al als je binnenkomt, je moet namelijk een flink eindje door het clubhuis met je golfspullen om naar resp. het restaurant, de driving range en hole1 te gaan. De buggygebruikers moeten daar ook hun golftassen met een leentrolley via het clubhuis naar de buggy brengen, want door een conflict met de buren mogen met de buggy niet buitenom.

De eerste kennismaking met deze glooiende baan begint direct al als je bij de drivingrange of hole 1 wilt komen, het is een flinke klim.
De baan ligt op maar liefst een 107 ha. groot terrein (de meeste golfbanen liggen op 60 ha.(!)) aan de rand van het Bergisch Land en is goed onderhouden en uitdagend en afwisselend.

Een heel “pittige” baan voor ons als “vlakke land golfers” door het heuvelachtig terrein ligt de bal regelmatig op een helling. De holes liggen tussen een oud bomenbestand, verder zijn een behoorlijk aantal bunkers, waterhindernissen en biotopen. De greens zijn mooi geonduleerd en sommigen hebben meerdere niveaus.

De daguitslagen:
DUOGOLF-2019/C-2-DAG-2-strokeplaycategorie
DUOGOLF-2019/C-2-DAG-2-Stablefordcategorie

De 3e speeldag

C 2 BergischLand Hoezo klimmenDe finaledag werd gespeeld op de baan die de naam draagt van onze Carrousel, Golfclub Bergisch Land. Er werd gestart om 2 tees zodat de wedstrijd redelijk op tijd klaar was.

Het is een gastvrije club die inmiddels al 90 jaar bestaat en heeft een baan met een zeer bijzondere lay-out, holes met hoger liggende greens maar ook met veel dieper gelegen greens, “als je hoogte vrees hebt dan heb je wel even moeilijke momenten” zo liet een deelnemer ons weten.

"Werkelijk prachtige en memorabele holes zijn er bij die van absolute topklasse zijn" (volgens de Golfers Choice op Golf.nl de nr. 6 golfbaan van Duitsland!)
Helaas hebben de fairways net als in bijna heel Europa veel te lijden gehad van de uitermate droge periode maar toch bleef de baan goed speelbaar.

C 2 BergischLand Hoezo klimmen 2De eerste 5 holes zijn om er in te komen maar daarna komt een schitterend middengedeelte. De ene mooie hole na de andere, wat een prachtige golfbaan is dit!

Bijna elke hole is een plaatje met absolute toppers hole 6, 7, 9,17. De baan is behoorlijk lang en heeft daardoor een hoge slope rating 139 (dus je krijgt hier wat extra slagen mee).

De daguitslagen:
DUOGOLF-2019/C-2-DAG-3-strokeplaycategorie
DUOGOLF-2019/C-2-DAG-3-Stablefordcategorie

 

Het Grillbuffet.

Zoals we gewend zijn bij de Duogolf Carrousels werd ook deze afgesloten met een Grillbuffet en het bekend maken van de winnaars van het klassement van deze 3-daagse.
De Italiaanse kok en uitbater van deze club had (helaas binnen vanwege de regen) een mooi en smakelijk buffet opgesteld.

De winnaars van het 3-daagse klassement

C 2 Winnaars 3d klassement

Strokeplaycategorie:                              Stablefordcategorie

  1. IJzervreters   18 Ligapunten              Appelmoes     23 Ligapunten
  2. Chipmunks    17       "                         De Reppies    22        "
  3. Zestien          16       "                          LBG               21        "

Afsluiting en dankwoorden

Omstreeks 18:00 uur kon dit evenement worden afgesloten en vertrokken de meeste van de 56 deelnemers huiswaarts, een ander deel bleef nog een nachtje.
De dankwoorden die de organisatie mocht ontvangen waren talrijk.

Zoals in de aanhef al werd geschreven: “Het was de mooiste Duogolf Carrousel tot nu toe” en “deze banen komen zeker in mijn persoonlijke top 10!” maakt dat er bijna zeker een 2e Bergisch Land Carrousel zal komen in 2020, mooie golfbanen genoeg in deze onwaarschijnlijk mooie groene oase midden in het Ruhrgebied.

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Laatste nieuws

Update: Geen Duogolfcompetitie in 2020

Beste golfers,

Het zal duidelijk zijn dat we in een zeer extreme situatie zijn beland door de Coronacrisis en dan bedoelen we wat moet de stichting Duogolf betreffende onze competitiewedstrijden en Carrousels beslissen;
Cancelen of beperkt door laten gaan.  Lees meer in het Extra Bulletin hieronder:

Lees meer...

Extra nieuwsbulletin!

WAT NU? GAAT DUOGOLF 2020 NOG WEL DOOR?

Het zijn rare en onwezenlijke tijden, het Coronavirus houdt ons allemaal in de greep, dat merken we bij Duogolf ook.

De aangescherpte overheidsmaatregelen i.v.m. het Coronavirus die genomen zijn door het kabinet hakken er behoorlijk in. Voor alle bewoners in Nederland en dus ook voor alle golfers betekent het dat er tot 1 juni niet gegolfd mag worden.

De Duogolf Ouverture van 9 mei en de 3 competitiewedstrijden van resp. 22, 23 en 29 mei kunnen op de geplande data niet doorgaan vanwege de maatregel.

Wat nu? Gaat duogolf 2020 wel door??

Lees meer...

360Golf opnieuw hoofdsponsor!

360Golf logo

1 van onze hoofdsponsoren van 2019 heeft ons laten weten nog een jaar door te gaan!
Dus ook in 2020 kun je naast prachtige golfprijzen bij onze finale ook bij elke wedstrijd en in elke categorie een waardebonnen winnen!

Lees meer...