Duogolf

   

 

Lees ons EXTRA BULLETIN van 20 mei 2020
Klik daarvoor HIER

Houd minimaal 1,50 mtr. afstand, voorkom besmetting!

Heerlijk weer naar de golfbaan!
Maar hou je aan het protocol want anders kan de baan waar je speelt zo maar weer gesloten worden!

Grensoverschreidend golf,
hoe leuk is dat!

Lees HIER meer voor de leukste competitie voor Duo's van Nederland! Van mei t/m september, keuze uit ca. 22 golfbanen in Nederland, België en Duitsland

De Duogolfcompetitie is voor golfers van jong tot oud

Lees HIER meer over de leukste competitie voor Duo's van Nederland! Jaarlijks van mei t/m september, keuze uit 23 golfbanen in Nederland, België en Duitsland

Onze wedstrijdkalender van 2020

Maar liefst 15 competitiewedstrijden, 2 Carrousels, een Ouverture en een Finale. Bekijk het overzicht! en klik HIER

2e Duogolf Bergisch Land Carrousel

Een 3-daags toernooi op 3 top golfbanen compleet verzorgd incl.hotelarrangement, lees er alles over en klik HIER

De leukste competitie v. Nederland

Samen met je partner golfen, dat kan alleen bij Duogolf! Vorm naar keuze een Duo met je vrouw, man, zoon, dochter, opa, oma, vriend(in), enz.

Keuze uit 2 spelvormen

Per baan kan de spelvorm verschillen tussen een Duogolf Special of Vierbal (F.B.B.B.), wil je meer weten over onze spelvormen klik dan HIER

Beste golfers,

Het zal duidelijk zijn dat we in een zeer extreme situatie zijn beland door de Coronacrisis en dan bedoelen we wat moet de stichting Duogolf betreffende onze competitiewedstrijden en Carrousels beslissen;
Cancelen of beperkt door laten gaan.  Lees meer in het Extra Bulletin hieronder:


 

Extra Bulletin
20 mei 2020


Logo-2020

facebook logotwitter iconINSTAGRAM

UPDATE:
DE BESLISSING IS GEVALLEN VOOR DE REST VAN HET DUOGOLFSEIZOEN!

Beste golfers,

Het zal duidelijk zijn dat we in een zeer extreme situatie zijn beland door de Coronacrisis en dan bedoelen we wat moet de stichting Duogolf betreffende onze competitiewedstrijden en Carrousels beslissen;
Cancelen of beperkt door laten gaan.

Bewust noemen we hier de stichting Duogolf!

Want al handelen we al jaren als een vereniging we hebben bij de oprichting in 2009 gekozen voor een stichting. Dat betekent ook dat het Bestuur van de stichting verantwoordelijk is voor alles wat met Duogolf te maken heeft en niet bijvoorbeeld onze vrijwilligers.

Hoewel we gewend zijn om onze vrijwilligers het beleid van Duogolf mede te laten bepalen staat dat los van de verantwoordelijkheid, die verantwoordelijkheid dragen uitsluitend de stichtingbestuurders.

Omdat we nu voor een hele cruciale beslissing stonden heeft het stichtingsbestuur moeten bepalen:
alle evenementen cancelen of beperkt door laten gaan.

Het is met heel veel tegenzin en pijn in ons hart dat we jullie helaas moeten meedelen dat we genoodzaakt zijn alle geplande evenementen van 2020 te cancelen.

Dat beslissen we uiteraard niet zo maar, daar zijn heel wat dagen van studie, onderzoeken, overleg met Berndt, onze wedstrijdcoördinator, aan vooraf gegaan en steeds weer hebben we het meest actuele coronagolfnieuws gevolgd over wat mag wel, wat mag later wel, maar belangrijker nog wat mag niet! En dat in Nederland België en Duitsland.

Gezondheidsrisico’s:
Daarnaast hebben de gezondheidsrisico’s bekeken van al onze deelnemers want die zijn voor ons het belangrijkste.
We hebben daarvoor een deelnemerslijst uitgedraaid met de leeftijden van al onze deelnemers. Daaruit blijkt dat we 29 deelnemers hebben van 70 of ouder, daarnaast nog eens 35 deelnemers tussen de 65 en 69 jaar en 36 van 60 t/m 64.
De RIVM schrijft over risicogroepen:
Mensen die tot een risicogroep behoren zijn mensen die een hoger risico hebben om ernstig ziek te worden van een besmetting met het nieuwe coronavirus.
Dit zijn: 

 • Mensen van 70 jaar en ouder
 • Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van onderliggende aandoeningen:
  • Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daar van zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.
  • Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.
  • Enz, enz.
Nog een andere belangrijke reden:
Uit peilingen bij een aantal leden weten we dat men beslist met eigen Duopartner wil meespelen, dan kan uitluitend in flights van 4 spelers. Gezien de voorwaarden in België en Duitsland gaat dat al niet omdat daar resp. een 3-bal en 2-bal het huidige maximum is. In Nederland mag weliswaar wel met een vierbal gespeeld worden maar lang niet op alle banen.

Een nog belangrijkere reden:
Wedstrijden organiseren is verboden in alle 3 de landen t/m resp. 31 augustus.

En nog een paar punten:
 • Na uitspraak van de regering blijf thuis en ga zo min mogelijk reizen. Duogolf kan zich aan deze uitspraak niet houden. Spelers komen uit het hele land.
 • Geen bijeenkomsten van grotere groepen.
 • Douchen is niet mogelijk.
 • Clubhuizen die maar beperkt open zijn of gesloten, enz. Een goede ontvangst van alle deelnemers en een prijsuitreiking na afloop is niet mogelijk.
  Kortom het is een afstandelijk gebeuren en dat is niet het doel van Duogolf.

De Carrousels
Duitsland
Bondskanselier Merkel en de deelstaatleiders beslisten afgelopen week dat het toerisme in Duitsland weer mag opstarten, maar het is nog onduidelijk op welke manier dat gaat gebeuren. Elke deelstaat moet verordeningen maken met basisnormen en regels voor huisvesting, infectiebescherming en maximaal toegestane bezettingsgraad.
De aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen heropent maandag als eerste campings en vakantiewoningen en op 21 mei hotels. Maar alleen voor Duitse toeristen. De deelstaat wil met onze regering overleggen over het toelaten van Nederlanders.
De grens met Nederland is open. Wel zijn er nog verscherpte controles. Volgende week wordt beslist over een eventuele verlenging.
Bezoekers zonder dwingende reden – toerisme is dat niet – kunnen worden geweigerd.
In Duitsland geldt naast de 1,5 meterregel een verbod op samenkomsten van meer dan twee personen (gezinnen en huisgenoten uitgezonderd) en een mondkapjesplicht in winkels en in het stads- en streekvervoer.
Restaurants en terrassen gaan binnenkort weer open in NordRhein-Westfalen waar de beide Carrousels plaats vinden, kroegen blijven voorlopig dicht. Deelstaten moeten zelf het aantal coronabesmettingen controleren. Als er binnen een week meer dan vijftig nieuwe gevallen bijkomen, gaan winkels, horeca en toerisme onmiddellijk weer op slot.

In de restaurants moeten alle bezoekers consequent geregistreerd worden.
Naast dat de tafels anderhalve meter uit elkaar moeten staan mogen er uitsluitend 2 familieleden, samenwonenden of enkele personen aan één tafel zitten.
En dan nog de openingstijden, om 22:00 uur moet het restaurant gesloten zijn, dat zijn absoluut niet de omstandigheden die we gewend zijn en waarom onze Carrousels zo populair zijn.


Moeten we nog verder gaan? Dacht het niet toch?

Kortom er zijn en blijven een grote hoeveelheid maatregelen van kracht die een normaal en gewenst verloop van de Duogolfwedstrijden onmogelijk maken. 


Zodra er ontwikkelingen zijn over een Duogolf voortzetting 2021 zullen we daar uitgebreid melding van maken.


Met een sportieve groet,

Stichting Duogolf


Wil je reageren, heb je een vraag of opmerking?
Klik dan
HIER om naar het CONTACTFORMULIER te gaan.

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Laatste nieuws

Update: Geen Duogolfcompetitie in 2020

Beste golfers,

Het zal duidelijk zijn dat we in een zeer extreme situatie zijn beland door de Coronacrisis en dan bedoelen we wat moet de stichting Duogolf betreffende onze competitiewedstrijden en Carrousels beslissen;
Cancelen of beperkt door laten gaan.  Lees meer in het Extra Bulletin hieronder:

Lees meer...

Extra nieuwsbulletin!

WAT NU? GAAT DUOGOLF 2020 NOG WEL DOOR?

Het zijn rare en onwezenlijke tijden, het Coronavirus houdt ons allemaal in de greep, dat merken we bij Duogolf ook.

De aangescherpte overheidsmaatregelen i.v.m. het Coronavirus die genomen zijn door het kabinet hakken er behoorlijk in. Voor alle bewoners in Nederland en dus ook voor alle golfers betekent het dat er tot 1 juni niet gegolfd mag worden.

De Duogolf Ouverture van 9 mei en de 3 competitiewedstrijden van resp. 22, 23 en 29 mei kunnen op de geplande data niet doorgaan vanwege de maatregel.

Wat nu? Gaat duogolf 2020 wel door??

Lees meer...

360Golf opnieuw hoofdsponsor!

360Golf logo

1 van onze hoofdsponsoren van 2019 heeft ons laten weten nog een jaar door te gaan!
Dus ook in 2020 kun je naast prachtige golfprijzen bij onze finale ook bij elke wedstrijd en in elke categorie een waardebonnen winnen!

Lees meer...