Duogolf

   

2020-Subpagafb4.jpg

Waarom doen wij mee met Duogolf?

Hallo wij zijn Willem-Jan en Barbara Repko, het duo De Reppies.

Jullie zouden ons kunnen kennen onder onze oude naam het duo B&W, we zijn in 2013 begonnen met Duogolf en met heel veel plezier gaan we ons 7e seizoen in.

Ondertussen hebben we al op heel veel prachtige banen mogen spelen in het oosten van Nederland en in het westen van Duitsland.
En ook hebben we verschillende keren meegedaan met de gezellige 3-daagse Carrousels.

Ondanks het grote verschil in handicap kunnen we samen toch heel leuk scoren. Je doet het uiteindelijk toch met zijn tweeën.

Zaterdag 4 mei jl. is voor de 10e keer de duogolfcompetitie van start gegaan met een feestelijke opening van de Duogolf Ouverture. 2019 is een speciaal jaar, Duogolf viert namelijk zijn 10-jarig jubileum!

Wat klein begonnen is in 2010 in het noorden van het land, is uitgegroeid tot een grote gezellige competitie met ongeveer 200 leden.

Jubileum Ouverture 2019

Maar liefst 100 leden hadden zich ingeschreven voor de kickoff van de Duogolf Ouverture op de prachtige golfbaan De Scherpenbergh.

Na de briefing van de wedstrijdleiding mochten we dan om 11 uur de baan in d.m.v. een Shotgun.
Het was nog even afwachten wat het weer zou doen maar uiteindelijk mochten we niet klagen. Een paar stevige buien met regen, hagel en ferme windstoten hebben we gehad, waarbij golftrolley’s omver geblazen werden, maar voor het grootste gedeelte gelukkig ook een zonnetje.

Wij (en het duo Bad Company, zulk slecht gezelschap was het niet ?) hadden het geluk om op hole 14 te beginnen niet al te ver van het clubhuis.

De Duogolf Ouverture werd anders gespeeld dan gebruikelijk, we speelden hole 1 t/m 9 Duogolf Special en hole 10 t/m 18 Vierbal (Foreball Betterball). Dus het was wel even opletten dat je begon met de goede spelvorm.

Wij hebben met zijn vieren een hele leuke dag gehad met zijn ups en downs, sommige holes scoorden we goed andere holes wat minder.

Wat zeker het vermelden waard is, is dat Wim Seinen van het duo Bad Company op Hole 2 bijna een hole in one geslagen heeft, gelukkig bijna…… want anders was het een duur dagje voor hem geworden.

Helaas mocht hij de bal er niet zelf intikken voor een birdie dat mocht zijn duopartner Ilse doen.
Het was ook een hole van de neary en die had hij dus ook glansrijk gewonnen.

Na het rondje golf werd de dag afgesloten met een gezellige borrel en (eventueel) een diner.

Het was een hele geslaagde dag en wij verheugen ons wederom op het nieuwe Duogolf seizoen. 


 

Duo Tee TimeHallo, wij zijn Luuk en Angela Mulder. 
Enthousiaste Duogolfers voor pas het tweede seizoen. 

Omdat wij in 2018 nog de zorg hadden voor ons teckeltje Jasmijn, heeft Angela het eerste seizoen samen met haar zusje Annemieke gespeeld als duo Stoffer en Blik. Eind oktober 2018 is ons teckeltje helaas overleden, maar dat bood ons ook de kans om samen als echtpaar in te schrijven als duo Tee-Time.

Vijf weekenden met onze camper op stap!
Inmiddels staan wij voor 5 weekenden (vrijdag en zaterdag) ingeschreven en zullen wij ook meedoen aan de openingswedstrijd.
Zodra je de parkeerplaats oprijdt zal je ons al snel herkennen aan onze camper.
Wij vinden het geweldig om het golfen te combineren met een weekend weg met de camper.

Waarom nou Duogolf?
Wij hebben ervaren dat het een zeer laagdrempelige competitie is, waar het voornamelijk om het plezier gaat. En natuurlijk zijn wij fanatiek genoeg om te willen winnen, maar dat is niet het hoofddoel.
Het is leuk om met gelijkgestemde een dag te golfen op prachtige banen.
Het eten nadien maakt de dag compleet. En als wij dan de volgende ochtend ook nog wakker mogen worden in de camper op de golfbaan zijn wij een gelukkig paar.

Dus, mocht je nog twijfelen om in te schrijven, kunnen wij alleen maar zeggen: doen!!

Als laatste willen wij al vooraf aan het seizoen alle vrijwilligers bedanken voor hun enorme inzet! Zonder al deze mensen zou deze hele competitie niet bestaan.

Dus, tot ziens bij 1 van de Duogolfwedstrijden!!
Luuk en Angela Mulder

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account