Duogolf

bekijkons2 icon facebook 32 icon twitter 32

2019-Subpagina-3.jpg

Onze Hoofdsponsoren van 2019:

Golftrips.nu 1200

W A G transp

360Golf logo A transp

Google-Maps-kaart

Kaart in Maps banen 2019 1

Verhalen van Duogolfers

Waarom doen wij mee met Duogolf?

Duo Tee TimeHallo, wij zijn Luuk en Angela Mulder. 
Enthousiaste Duogolfers voor pas het tweede seizoen. 

Omdat wij in 2018 nog de zorg hadden voor ons teckeltje Jasmijn, heeft Angela het eerste seizoen samen met haar zusje Annemieke gespeeld als duo Stoffer en Blik. Eind oktober 2018 is ons teckeltje helaas overleden, maar dat bood ons ook de kans om samen als echtpaar in te schrijven als duo Tee-Time.

Vijf weekenden met onze camper op stap!
Inmiddels staan wij voor 5 weekenden (vrijdag en zaterdag) ingeschreven en zullen wij ook meedoen aan de openingswedstrijd.
Zodra je de parkeerplaats oprijdt zal je ons al snel herkennen aan onze camper.
Wij vinden het geweldig om het golfen te combineren met een weekend weg met de camper.

Waarom nou Duogolf?
Wij hebben ervaren dat het een zeer laagdrempelige competitie is, waar het voornamelijk om het plezier gaat. En natuurlijk zijn wij fanatiek genoeg om te willen winnen, maar dat is niet het hoofddoel.
Het is leuk om met gelijkgestemde een dag te golfen op prachtige banen.
Het eten nadien maakt de dag compleet. En als wij dan de volgende ochtend ook nog wakker mogen worden in de camper op de golfbaan zijn wij een gelukkig paar.

Dus, mocht je nog twijfelen om in te schrijven, kunnen wij alleen maar zeggen: doen!!

Als laatste willen wij al vooraf aan het seizoen alle vrijwilligers bedanken voor hun enorme inzet! Zonder al deze mensen zou deze hele competitie niet bestaan.

Dus, tot ziens bij 1 van de Duogolfwedstrijden!!
Luuk en Angela Mulder


NOG EEN DUO AAN HET WOORD

Waarom Duo DuikBoOt al 9 jaar meedoet met de Duogolfcompetitie!

Wij, Otto Hubregtse en Boyd de Groot, doen al sinds het tweede jaar (2011) mee met Duogolf, vergezeld door onze vaste caddy Chantal van de Groes.

2019 Duikboot

Talloze mooie en memorabele momenten hebben we in die kleine 10 jaar Duogolf meegemaakt. Een paar keer kwamen we als favoriet de finale in om dan telkens op één slag afgetroefd te worden op de laatste dag.

In 2018 mocht het dan eindelijk gebeuren.
We stonden 6e, we speelden met de altijd gezellige Postmen en kennelijk had de onbevangenheid ons gegrepen, want we werden zowaar eerste! We zullen nooit vergeten dat bij de prijsuitreiking een tweetal Duo's spontaan de wave voor ons inzetten.

Persoonlijke memorabele momenten waren er ook.
Bijvoorbeeld de eerste en enige hole-in-one van Boyd op Het Woold in 2016. Boyd kon het zelf niet goed zien maar het gejuich van Otto en Chantal sprak boekdelen.

Boyd’s meest memorable moment of slag was toch wel op 19 juli 2013.
Hole 18 op Wasserburg-Anholt. Een flauwe dogleg naar links waarbij je afslag nauw langs een paar zeer hoge bomen links geslagen moet worden.

Otto lag (uiteraard) ver en goed na zijn afslag. De afslag van Boyd klipte de bomen en lag zo'n beetje 180-190 m van de green.

Bij de bal aangekomen dacht hij "Otto, ligt goed, dus ik ga er maar voor" en hij pakte zijn houtje. Even focus, een mooie "ping" geluid klonk en de bal ging kaarsrecht naar.... het terras links van de green. We waren zo ver weg van het terras dat niemand er aan dacht om "fore" te roepen. De bal bleef maar gaan maar zou waarschijnlijk voor het terras OB liggen. Met hangende schouders liep Boyd met de flight mee naar de green. Otto moest het maar doen.

Bij het terras aangekomen zat het Duo de Postmen al aan het bier en riepen lachend: "Boyd, neem dat tafeltje maar".
En, verrek, midden op een placemat lag zijn balletje!

Volgens het ooggetuigeverslag van de Postmen was de bal tegen het schuine talud voor het terras gekomen. Stuitte toen recht naar boven.  Landde op het terras en stuitte daar nog een paar keer op vloer en tafels en kwam toen stil te liggen op het tafeltje waar wij na de ronde maar zijn gaan zitten voor onze welverdiende biertjes.

Leedvermaak
Een ander moment dat ons alle drie voor altijd bij zal blijven, is een korte par 3, waarbij zowel Otto als Boyd drie keer de bal in het water sloeg en uiteindelijk met een score van 8 slagen van de green afliepen. De flightgenoten van duo NoordZuid reageerden heel droog (met onderdrukte lach): Jammer mannen.

Waarom we met Duogolf meedoen.
We zouden nog wel even door kunnen gaan met het vertellen van leuke anekdotes en het beschrijven van mooie momenten.
Uiteraard is het niet alleen heel erg gezellig om met Duogolf mee te doen, maar met name het concept en de spelvormen spreken ons enorm aan.

Door als duo te spelen, kun je gebruik maken van elkaars kwaliteiten en zo proberen een zo goed mogelijke score te maken.
Ook speel je met meer vertrouwen als je maatje goed ligt, of geeft het juist extra druk als je maatje een slechte bal heeft geslagen. Je kunt verschillende tactieken toepassen. Of juist niet.

Kortom, in Duogolf zit alles in. Wij kijken daarom ook alweer uit naar onze eerste wedstrijd in het komende jubileumjaar!

Otto Hubregtse, Boyd de Groot en Chantal van de Groes

 

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn