Duogolf

   

2020-Subpagafb2.jpg

Google-Maps-kaart

2020 Google Maps kaart

Onze Hoofdsponsoren van 2020:

Golftrips.nu 1200

W A G transp

360Golf logo A transp

Meer informatie over de wedstrijden

Alles op een rijtje...

Hieronder leest je verder alles over de wedstrijden. 

Wat zijn de handicap eisen?

Om mee te kunnen doen aan de Duogolf competitie is een EGA handicap nodig van maximaal 36.

Zijn er categorieën?

Ja, er zijn twee handicapcategorieën:

      • Categorie strokeplay: De maximale gezamenlijke EXACT handicap voor een Duo in deze categorie is 36.0. Bovengrens voor de speler met de hoogste Exact handicap van een Duo is 23.0.
      • Categorie Stableford: Voor een Duo in categorie 2 geldt een maximale PLAYING handicap van 36.0 per speler.

N.B.
Het kan zijn dat voor 2020 de categoriegrenzen worden aangepast, Duogolf streeft nl. naar een evenredig aantal Duo's per categorie.

Hoeveel wedstrijden kan ik meespelen?

Je kunt uitsluitend deelnemer worden als je voor minimaal 3 wedstrijden inschrijft. Daarnaast kun je onbeperkt inschrijven voor extra wedstrijden.

Mag ik met een invaller spelen?

Ja, je mag met een invaller spelen. Er zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden. Die voorwaarden staan in ons wedstrijdreglement.

Is er een klassement?

Van alle wedstrijden wordt een klassement bijgehouden die te volgen is via het deelnemersgedeelte van onze site.

Kan ik mij plaatsen voor een Finale?

Afhankelijk van het aantal deelnemers (is op 30 april 2020 bekend) plaatst zich in beide categorieën een bepaald aantal Duo's voor de Grote Finale die in september plaats vindt. Naast alle finalisten kan de rest van de Duo's zich inschrijven voor de Kleine Finale die gelijktijdig plaats vindt met de Grote Finale.

Wat zijn de prijzen?

Naast de vele dagprijzen kunnen de winnaars van de Grote Finale een prachtige golfreis winnen (in beide categorieën). Ook voor de Kleine Finale zijn hele mooie prijzen beschikbaar.

Op welke banen wordt gespeeld?

Je kunt bij inschrijving kiezen uit 15 competitiewedstrijden en/of 2 Carrousel-evenementen op 21 verschillende golfbanen in Nederland, België of Duitsland!

ViaWedstrijdkalender 2020' kun je zien wanneer en op welke banen wij wedstrijden organiseren.

Hoeveel spelers doen er per wedstrijd mee?

Per wedstrijd spelen minimaal 28 en maximaal 48 spelers mee (14 tot 24 Duo's). Bij het Carrousel evenement C-1 in juli kunnen maximaal 72 spelers meedoen (36 Duo's) per dag.

Hoe mag het Duo worden samengesteld?

Je mag een Duo vormen met man, vrouw, vriend, vriendin, partner, collega, zoon, dochter, vader, zus, broer, buurvrouw, opa of oma. Alle combinaties zijn mogelijk: man-man, vrouw-vrouw of mixed.

Hoe laat wordt er gestart?

De start is meestal vanaf 11:00 uur, afhankelijk van wat de gastclub ons toestaat, vanaf hole 1 of vanaf hole 1 en 10.

Wordt er gegeten na afloop van de wedstrijd?

Ja, na afloop van de wedstrijd is het gebruikelijk dat er een eenvoudige gezamenlijke maaltijd wordt genuttigd. Deelname is niet verplicht maar de ervaring leert dat nagenoeg iedereen blijft eten.
Na de Slotwedstrijd en Finale vindt naast de prijsuitreiking een diner plaats, deelname daaraan is verplicht.

Wat zijn de kosten per wedstrijd?

Duogolf is een niet-commerciële organisatie en werkt uitsluitend met vrijwilligers. Mede dankzij sponsoren kunnen de kosten laag worden gehouden. De kosten voor het spelen op een vrijdag (incl. prijzengeld) is gemiddeld  ca. €46,- en voor een zaterdag ca. €50,-.
In de kosten per wedstrijd zit naast de greenfee een bedrag voor prijzengeld en kosten wedstrijdleider.

Wat is het inschrijfgeld?

Het inschrijfgeld om Deelnemer (lid) te worden van stichting Duogolf Euregio Liga bedraagt éénmalig € 25,- p.p. (voor organisatiekosten).

Spelen op je home course:

Mocht je bij je keuze van de banen je op je home course spelen dan betaal je daarvoor (meestal) geen greenfee. Op enkele golfbanen is dat niet van toepassing!
Niet op alle banen speel je greenfee vrij, als blijkt dat er geen greenfee in rekening gebracht wordt bij Duogolf wordt in betreffende gevallen het greenfee-deel aan je terugbetaald.
Ter informatie: Ben je lid op de baan waarvoor je inschrijft dan betaal je €7,- voor prijzengeld en kosten wedstrijdleider.

Wanneer en waar kan ik inschrijven?

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 januari t/m 30 april 2020. Mocht een wedstrijd overtekend raken dan gaat het op volgorde van datum van inschrijving (VOL=VOL). Wacht dus niet te lang met inschrijven! 

Meer wedstrijden meedoen vergroot de mogelijkheid (de beste 4 resultaten gelden voor het klasssement!) om mee te mogen doen aan onze Grote Finale waar o.a. een golfreis te winnen is!

Wil je weten hoe het inschrijven gaat en wat de voorwaarden zijn?
Klik dan HIER

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn